пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Тестування за темами СРСР. Нові незалежні держави. Країни Центральної та Східної Європи (1945р. - поч. ХХІ 
1. Позначте історичну подію, що започаткувала процес десталінізації в СРСР. А Завершення Другої світової війни; Б смерть Й. Сталіна; В боротьба за владу всередині верхівки Компартії; Г перші ознаки лібералізації в СРСР
. 2. Позначте прізвище лідера профспілки «Солідарність». А Л. Валенса; Б С. Мілошевич; В В. Гавел; Г Т. Мазовецький.
3. Позначте країну, де під час демократичної революції було розстріляно диктатора Н. Чаушеску. А Румунія; Б Югославія; В Угорщина; Г Албанія.
4. Позначте головну причину громадянської війни в Югославії. А Переплетіння національних, соціальних і релігійних проблем; Б політика Комуністичної партії; В втручання НАТО; Г панівне становище сербів у Югославії за часів Й. Броз Тито.
 5.. Розташуйте події в хронологічній послідовності. А Початок «відлиги»; Б «Ленінградська справа»; В восьма «золота» п'ятирічка; Г початок «перебудови».
6. Розташуйте події в хронологічній послідовності. А Початок реформ Я. Кадара в Угорщині; Б «Празька весна»; В повстання в м. Тимішоара в Румунії; Г прихід комуністів до влади в Болгарії
7. Позначте, які дві історичні події відбулися в одному році. А «Круглий стіл» у Польщі; Б відставка Я. Кадара в Угорщині; В «Оксамитова революція» в Чехословаччині; Г початок ринкових реформ у Болгари.
 8. Позначте, які дві історичні події відбулися в одному році. А Спроба державного перевороту, утворення ДКНС; Б проголошення М. Горбачовим політики «перебудови»; В припинення існування СРСР; Г скасування ст. 6 Конституції СРСР.
9. Позначте твердження, що розкривають зміст концепції нового політичного мислення. 1 Пріоритет загальнолюдських цінностей над класовими; 2 програма повної ліквідації ядерної зброї в усьому світі до 2000 р.; 3 активізація радянсько-американських відносин; 4 виведення радянських військ з Афганістану; 5 сприяння завершенню «холодної війни»; 6 відмова від діалогу із західними країнами.
 10. Позначте твердження, які характеризують процес утворення СНД. 1 Декларація про державний суверенітет; 2 перші президентські вибори в Росії, перемога на них Б. Єльцина; 3 підписання лідерами Росії, України, Білорусії угоди про припинення існування СРСР; 4 покращення умов життя всіх верств населення; 5 підписання лідерами Росії, України, Білорусії угоди про створення СНД;6 збереження провідної ролі Компартії в житті країни.
11. Установіть відповідність. А 1945 - 1953 рр. 1 Останній період сталінізму; Б 1954 - 1964 рр. 2 «перебудова»; В 1964 - 1985 рр. 3 період «застою»; Г 1985 - 1991 рр. 4 «відлига»; 5 розпад СРСР.
 12. Впишіть пропущені дату і слова. На території Югославії в…………….р. розгорілася………………………….. Кожна етнічна громада прагнула незалежності

Немає коментарів:

Дописати коментар